LÆRERE SOM STRIDER IMOT NORGES LOVER! SOPHIE ELISE

 

Som ingen av dere vet er jeg en fast leser av Sophie Elise sin blogg. Og i går hadde hun skrevet et innlegg om at hun kommer til å stryke i matte pga en sykdom i hendene, og at alle rett og slett har gitt henne opp. Da jeg leste innlegget kjente jeg bare at jeg ble mer sitron for hver setning jeg leste. Er det mulig? Har i det hele tatt lærere lov til å si sånne ting? En ting er når folk skulker skolen med vilje, men her har man en jente som prøver for harde livet uten å få skrevet ned ting på grunn av smerter.

Har selv vært oppi en lignende situasjon på videregående uten at jeg orker å gå inn på detaljer, men det hele endte med at jeg droppet skolen og søkte meg inn på en helt annen skole i et annet fylke. Siden jeg selv har opplevd noe lignende satte jeg meg ned for å lese opplæringsloven for en god stund siden. Og i følge opplæringsloven kapittel 5 -  § 2-2 og § 3-2 har alle som har en form av kronisk lidelse rett til spesial undervisning! Så hvorfor får ikke Sophie Elise dette i det ene faget? Tenk at hun virkelig stryker i et fag fordi læreren hennes ikke har opplyst henne om de rettighetene hun har. Tenk at læreren som skal være der for å hjelpe i faget rett og slett ikke gjør jobben sin. Jeg blir utrolig irritert på mennesker som driter i andre. Har man valgt å jobbe som lærer har man valgt å jobbe under alle type lære-omstendigheter!

 

"Men alle er bare sinte. Sinte foreldre, sinte lærere, ingen som prøver å sette seg inn i eller forstå hvordan det er å føle at man ikke mestrer noe som "alle" skal kunne. Jeg finner ikke motivasjon av å høre at jeg er en tapt sak! Det er ingen "vekkerklokke" som de liker å kalle det." Sophie-E

 

Selve innlegget kan dere lese her

 Hun virker jo som en ganske herlige jente i følge bloggen! Synd at så mange lærere er
nødt til å oppføre seg som noen dumminger.. Håper for hennes skyld at dette løser seg.

 

 

Har dere opplevd noe lignende? Én kommentar

mylife

04.05.2012 kl.11:49

Stakkar! Det finnes så utrolig mange dårlige lærere!

Ja, jeg har opplevd noe lignende, og endte med at jeg "meldte meg helt ut" på ungdomsskolen (hva var vitsen med å prøve å stå i fagene når man er dømt til å misslykkes?) Og droppet ut etter bare noen uker på vgs.

Skriv en ny kommentar

hits