MACRONES AL COCCO - Oppskrift

Jeg elsker virkelig bake! Og en av mine favoritter akkurat n er makroner, spesielt med kokos. Derav "Macrones al cocco", for er det ett annet land jeg avguder er det Italia. Sprket, kulturen, maten og ikke minst alt det historiske. Men tilbake til makroner.

Dette trenger du:

60g mandelmel
200g melis
40g kokos
3 eggehviter (romstemprerte)
30g sukker

Hell frst opp mandelmel og melis i en skl. (Mandelmel fr du kjpt p bla strossel&annet.se eller lavkarbo.no hvis du ikke orker lage det selv)




Hell deretter kokosen i en annen bolle.




Miks eggehvitene i en bolle til det blir hvitt og luftig. (Husk alltid bruke egg som er tatt ut av kjleskapet dagen i forveien) Nr eggehviten begynner skumme tilsetter du sukker litt etter litt. Miks til du fr er herlig mareng.




(P dette trinnet kan du helle i konditorfarge/pastafarge om det er nskelig.)
Sikt s melisen og mandelmelet i marengsen. Ja, jeg bruker en klassisk-sil.





Hell s i kokosen og bland alt med marengsen med en slikkepott.




(dette ene bildet er hentet fra google iogmed at jeg selv glemte ta bilde av dette steget)

Makron-rren skal vre passe tykk. Er det forflytende kan du evt tilsette bittelitt mer mandelmel.
Ha deretter rren i en sprytepose og sprut sm klikker p bakepapiret.





La dem hvile i 30 minutter fr du steker dem.

Disse makronene stekes p 160 i ca 18 minutter. Steketiden varierer fra ovn til ovn s pass godt p dem!

Et lite tips er sette et annet stekebrett under det stekebrettet makronene stekes p, dette er for at de ikke skal sprekke i toppen.


Etter de er ferdigstekte lar du dem hvile imens du gjr kremen.

Dette trenger du:
27g romtemprert smr
200g melis
15 ml helmelk eller flte

Ha smr og litt av melisen i en bolle.




Miks dette godt sammen.

Nr du har gjort det tilsetter du resten av melisen + helmelken/flten og mikser sammen til du er fornyd med konsistensen.







Hvis du vil at noe av kremen skal vre rosa tar du litt krem og legger i en annen bolle og tilsetter noen drper rdfarge.






Nr du er fornyd med kremen tar du en skje og legger en liten klikk p makronene og legger p toppen.





Sett dem s i kjleskap en halvtimes tid slik at kremen stivner.









Enjoy!



21 kommentarer

meii97

03.aug.2011 kl.12:13

S kjempegodt ut, dette skal prves! :))

Sandra Huske

03.aug.2011 kl.12:15

har syykt lyst til prve lage makroner:D det ser s godt ut!

Kristine

03.aug.2011 kl.12:19

Dette s kjempe godt ut. Skal prves med en annen topping :)

Iben Christine

03.aug.2011 kl.12:19

naaaammmmm! :- )

Hverdagen med spiseforstyrrelser

03.aug.2011 kl.12:21

nam :) s utrolig godt ut!

Emilie Mikalsen.

03.aug.2011 kl.12:22

Nam! :D

karolinethue

03.aug.2011 kl.12:27

nam!!

TINA-MARITA

03.aug.2011 kl.12:39

Det s godt ut! :-)

Byeirin

03.aug.2011 kl.13:15

Naam! Fikk lyst p ;D

psychomaster

03.aug.2011 kl.15:47

Mmm, ser kjempegodt ut.

♥Lise

03.aug.2011 kl.17:08

Nam ;o

Soleil

03.aug.2011 kl.17:09

S godt ut, det m jeg prve ut en dag :o

norwaynorii

03.aug.2011 kl.17:10

, s godt ut!

Malin og Marte

03.aug.2011 kl.17:11

De s nydelige ut :) Tror du man kan bytte ut melis med noe annet stningsstoff?
fikk lyst p!

Marthe Hjelmeland <3

03.aug.2011 kl.17:13

s utrolig godt ut! du er ikke den eneste som elsker bake!

Aali

03.aug.2011 kl.17:21

Malin og Marte: Man kan bruke fruktsose som man kjrer i en foodprocessor leeenge, helt til det blir "stvete" som melis. Ellers kommer jeg ikke p noe.

Linda NK

03.aug.2011 kl.17:27

Nam :D

malinirenhansen

03.aug.2011 kl.17:28

Naaam<33 st blogg

Silje Morlandst

03.aug.2011 kl.17:50

Aw, nam! Det s godt ut :-D

Malin og Marte

03.aug.2011 kl.20:28

Takk for svaret :)

Skriv en ny kommentar

hits