MACRONES AL COCCO - Oppskrift

Jeg elsker virkelig å bake! Og en av mine favoritter akkurat nå er makroner, spesielt med kokos. Derav "Macrones al cocco", for er det ett annet land jeg avguder er det Italia. Språket, kulturen, maten og ikke minst alt det historiske. Men tilbake til makroner.

 

 

Dette trenger du:

60g mandelmel
200g melis
40g kokos
3 eggehviter (romstemprerte)
30g sukker

 

Hell først opp mandelmel og melis i en skål. (Mandelmel får du kjøpt på bla strossel&annet.se eller lavkarbo.no hvis du ikke orker å lage det selv)




Hell deretter kokosen i en annen bolle.




Miks eggehvitene i en bolle til det blir hvitt og luftig. (Husk å alltid bruke egg som er tatt ut av kjøleskapet dagen i forveien) Når eggehviten begynner å skumme tilsetter du sukker litt etter litt. Miks til du får er herlig mareng.




 (På dette trinnet kan du helle i konditorfarge/pastafarge om det er ønskelig.)
Sikt så melisen og mandelmelet i marengsen.  Ja, jeg bruker en klassisk-sil.



 

Hell så i kokosen og bland alt med marengsen med en slikkepott.




(dette ene bildet er hentet fra google iogmed at jeg selv glemte å ta bilde av dette steget)

 

Makron-røren skal være passe tykk. Er det for flytende kan du evt tilsette bittelitt mer mandelmel.
Ha deretter røren i en sprøytepose og sprut små klikker på bakepapiret.





La dem hvile i 30 minutter før du steker dem.

Disse makronene stekes på 160° i ca 18 minutter. Steketiden varierer fra ovn til ovn så pass godt på dem!

Et lite tips er å sette et annet stekebrett under det stekebrettet makronene stekes på, dette er for at de ikke skal sprekke i toppen.


Etter de er ferdigstekte lar du dem hvile imens du gjør kremen.

 

 

Dette trenger du:
27g romtemprert smør
200g melis
15 ml helmelk eller fløte

 

Ha smør og litt av melisen i en bolle.




Miks dette godt sammen.

Når du har gjort det tilsetter du resten av melisen + helmelken/fløten og mikser sammen til du er fornøyd med konsistensen.







Hvis du vil at noe av kremen skal være rosa tar du litt krem og legger i en annen bolle og tilsetter noen dråper rødfarge.






Når du er fornøyd med kremen tar du en skje og legger en liten klikk på makronene og legger på toppen.





Sett dem så i kjøleskap en halvtimes tid slik at kremen stivner.

 









 

Enjoy!



21 kommentarer

meii97

03.aug.2011 kl.12:13

Så kjempegodt ut, dette skal prøves! :))

Sandra Huske

03.aug.2011 kl.12:15

har syykt lyst til å prøve å lage makroner:D det ser så godt ut!

Kristine

03.aug.2011 kl.12:19

Dette så kjempe godt ut. Skal prøves med en annen topping :)

Iben Christine

03.aug.2011 kl.12:19

naaaammmmm! :- )

Hverdagen med spiseforstyrrelser

03.aug.2011 kl.12:21

nam :) så utrolig godt ut!

Emilie Mikalsen.

03.aug.2011 kl.12:22

Nam! :D

karolinethue

03.aug.2011 kl.12:27

nam!!

TINA-MARITA

03.aug.2011 kl.12:39

Det så godt ut! :-)

Byeirin

03.aug.2011 kl.13:15

Naam! Fikk lyst på ;D

psychomaster

03.aug.2011 kl.15:47

Mmm, ser kjempegodt ut.

♥Lise

03.aug.2011 kl.17:08

Nam ;o

Soleil

03.aug.2011 kl.17:09

Så godt ut, det må jeg prøve ut en dag :o

norwaynorii

03.aug.2011 kl.17:10

ååå, så godt ut!

Malin og Marte

03.aug.2011 kl.17:11

De så nydelige ut :) Tror du man kan bytte ut melis med noe annet søtningsstoff?
fikk lyst på!

Marthe Hjelmeland <3

03.aug.2011 kl.17:13

så utrolig godt ut! du er ikke den eneste som elsker å bake!

Aali

03.aug.2011 kl.17:21

Malin og Marte: Man kan bruke fruktsose som man kjører i en foodprocessor leeenge, helt til det blir "støvete" som melis. Ellers kommer jeg ikke på noe.

Linda NK

03.aug.2011 kl.17:27

Nam :D

malinirenhansen

03.aug.2011 kl.17:28

Naaam<33 søt blogg

Silje Morlandstø

03.aug.2011 kl.17:50

Aw, nam! Det så godt ut :-D

Malin og Marte

03.aug.2011 kl.20:28

Takk for svaret :)

Skriv en ny kommentar

hits